Chanel, prima prezentare fără Karl Lagerfeld

chanel-fw-2019-20
chanel-fw-2019-20

Chanel și-a prezentat prima colecție, după 36 de ani, fără renumitul său director de creație, Karl Lagerfeld.

Spectacol sumbru și liniștit. O zi frumoasă într-un loc înalt, în munți. Încadratura perfectă pentru rămas bun de la Karl Lagerfeld – designerul care a definit luxul în modă.

Prima colecție prezentată de Chanel – Toamnă/Iarnă 2019/20, după 36 de ani de când Karl Lagerfeld a fost numit director de creație, a început cu un minut de tăcere în rândul publicului, minut în care s-a auzit un speech al renumitului designer, dintr-un recent podcast Chanel.

Fetele Chanel, cu mâinile în buzunare, arătând cu insistență o colecție perfectă de costume de pantaloni cu picioare largi, cu haine lungi, rotunjite, tricotate, erau în mod clar conștiente de responsabilitățile ceremoniale pe care le aveau.

Această colecție a fost Karl Lagerfeld la cel mai înalt nivel. Indiferent cât de întunecate erau zilele, abilitatea lui de a arunca în gheață o bluză de organza albă, ciudată, de a  scruta broderiile pe un pulover nordic sau de a evoca rochii de vis în orice temă, era uriașă.

La final, prezentarea a stârnit ropote de aplauze din partea publicului, iar modelele au vărsat lacrimi în amintirea geniului neobosit al modei, Karl Lagerfeld, care a încetat din viață pe data de 19 februarie a.c., la vârsta de 85 de ani.


 

Foto credit: france24.com